Over ons

U bevindt zich hier: Home » Over ons

Historiek

Het advocatenkantoor werd door meester Luc Bouwen in oktober 1985 opgestart. Het kantoor is geleidelijk gegroeid en werd in 2003 omgevormd tot een éénpersoonsvennootschap, de bv Luc Bouwen (KBO 0861.963.279).

Strategie en visie:

Het kantoor

Het kantoor gebruikt de beroepservaring en de voortdurend bijgeschoolde kennis van de advocaat voor een persoonlijke en resultaatgerichte begeleiding, waarbij in het bijzonder kleine en middelgrote ondernemingen en particulieren in hun juridische belangen worden ondersteund.

Het kantoor streeft ernaar de cliënten zo breed mogelijke dienstverlening aan te bieden. Dit betekent dat alle mogelijkheden benut worden om een gerechtelijke procedure te vermijden. De advocaat is de geschikte raadsman om de particulier en de ondernemer bij te staan in een poging tot minnelijke regeling en de daarbij horende onderhandelingen.

Ook wanneer een gerechtelijke procedure onvermijdelijk is, besteedt de advocaat bijzondere aandacht aan de te volgen strategie, de voorbereiding van de procedure, het overleg met de cliënt en het in staat stellen en behandelen van de procedure.

gebouw Luc Bouwen

De beperkte omvang van het kantoor laat een flexibele en vooral persoonlijke en cliëntgerichte aanpak toe. De cliënt wordt over elke evolutie in zijn dossier stipt op de hoogte gehouden en wordt betrokken bij elke beslissing die in een procedure of onderhandeling noodzakelijk is. Via automatische interne rappellering gebeurt de opvolging van alle dossiers op geregelde tijdstippen.

Werkgebied van het kantoor:

Uiteraard is de geschillenbeslechting niet beperkt tot het rechtsgebied van de rechtbanken te Turnhout en het hof van beroep te Antwerpen, en wordt de behandeling van zaken voor andere rechtbanken en hoven van beroep in gans België eveneens door ons kantoor verzorgd.

Via vrije samenwerking met advocatenkantoren in de buurlanden, is ook internationale dienstverlening mogelijk.

Kantooruitrusting:

Het kantoor

Door het optimale gebruik van de moderne informatietechnologie en een uitgebreide juridische bibliotheek en door het permanente opvolgen van de ontwikkelingen in wetgeving, rechtspraak en rechtsleer, is kwaliteit verzekerd.

De compacte infrastructuur van het kantoor zorgt voor lagere algemene kosten, hetgeen een gunstige invloed heeft op de gehanteerde tarieven.

Luc Bouwen, advocaat

E-Mail:
luc@advbouwen.be

Opleiding:

Luc Bouwen
 • Universitaire Opleiding:
  Licentiaat in de Rechten, K.U. Leuven - 1980-1985
 • Post-universitaire opleiding:
  Graduaat in de Fiscale Wetenschappen, Fiscale Hogeschool St. Aloysius te Brussel - 1985-1987

Beroepservaring:

 • Advocaat aan de Balie te Turnhout vanaf oktober 1985 tot en met augustus 2018. Sedert 1/9/2018 advocaat aan de Balie Provincie Antwerpen.
 • Bestuurslid Conferentie van de Jonge Balie te Turnhout (1990-1998)
 • Voorzitter Conferentie van de Jonge Balie te Turnhout (1996-1998)
 • Lid van de Raad van de Orde van Advocaten te Turnhout (sedert 1997 tot 2018)
 • Secretaris Raad van de Orde van Advocaten te Turnhout (sedert 2001 tot 2018)

Voorkeursmateries:

 • Handelsrecht en facturenincasso
 • Huur -en handelhuur
 • Ondernemingen in moeilijkheden
 • Fiscaal recht

Terug naar top